produse - Asigurari proprietati si bunuri

Indiferent ca este vorba de daune cauzate de calamitati sau ca e vorba de interventii nedorite, trebuie sa ai in vedere cele mai potrivite solutii.

Asigurarile de proprietati si bunuri se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si celor juridice.

Persoane fizice
Începând cu data de 15.07.2010 în conformitate cu Legea nr. 260/2008 toţi proprietarii de imobile cu destinaţia de locuinţe sunt obligaţi să le asigure împotriva riscurilor de cutremur, alunecări de teren şi inundaţii. Locuinţele pentru care se încheie asigurarea sunt catalogate în funcţie de materialele din care sunt construite, acest lucru determinând totodată valoarea pentru care sunt asigurate şi prima de asigurare (suma) ce trebuie plătită anual, astfel:
• clădiri de tip A - asigurate la o valoare de 20.000 EUR - cu structura de rezistentă din betion armat, metal ori lemn sau cu pereţii exteriori din piatră, cărămidă arsăori din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic - pentru care se va plăti o primă de asigurare anuală în valoare de 20 EUR;
• clădiri de tip B - asigurate la o valoare de 10.000 EUR - construcţie cu pereţii exteriori din cărămidă nearsă sau orice alte materiale nesupuse unui tratement termic şi/sau chimic - pentru care se va plăti o primă de asigurare anuală în valoare de 10 EUR.
În cazul în care aveţi o poliţă de asigurare facultativă, care acoperă aceleaşi riscuri ca şi poliţa PAD, obligaţia de încheiere a poliţei PAD vă revine la expirarea contractului de asigurare facultativ, iar în cazul în care acest contract este multi-anual, la data primei aniversări care are loc după aplicarea legii nr. 2060/2008.

Asigurarea facultative reprezinta o asigurare pentru proetectie extinsa, reprezentand un pachet de asigurari care cuprinde asigurarea pentru locuinta si continutul acesteia, asigurarea de raspundere civila si asigurarea de accidente.
Asigurarea poate fi incheiata pentru cladiri si alte constructii cu destinatia de locuinta, garaje, piscine, saune, pivnite, instalatii diverse si amenajari constructive.
In plus, poti include in asigurare bunuri precum : mobilier, covoare, imbracaminte si incaltaminte, materiale de constructie si mijloace de transport, bunuri de valoare deosebita.

Persoane juridice
Asigurarea de proprietati si bunuri este destinata acoperirii daunelor materiale care pot aparea in patrimoniul societatilor comerciale.
Astfel, poti asigura cladirea sau ansamblul de cladiri in care ai sediul sau birouri, constructiile anexe sau cote-parti din imobile si instalatii fixe.
De asemenea, asiguri utilajele, echipamentele, mijloacele circulante, mobilierul si bunurile, inclusiv cele primite in custodie. Totodata, asigurarea poate fi incheiata indiferent daca sediul firmei este proprietatea ta sau a companiei, ori daca e inchiriat,sau poti beneficia de asigurare de raspundere civila fata de terti si fata de angajatii proprii.